Lasergraveren

Lasergraveren met precisie tot op de millimeter, dankzij onze nauwkeurige laser

Lasergraveren is een methode om allerlei materialen te graveren. Deze methode biedt een grotere precisie dan traditionele graveermethoden. Piant Stanztechniek b.v. gebruikt al jarenlang lasers met precisie tot op de tiende millimeter. Vaak worden deze lasers ingeschakeld voor stansen en snijden. Het graveren met lasers behoort echter ook tot de mogelijkheden. Het graveerwerk kan precies de juiste vorm en diepte krijgen, door onze lasers op de juiste manier in te stellen. Een net resultaat is gegarandeerd, dankzij onze hoogwaardige machines en ervaren medewerkers.

Welke materialen zijn geschikt voor lasergraveren?

U vraagt zich misschien of het materiaal dat u wilt laten graveren geschikt is voor het graveren met lasers. Het goede nieuws is dat met de juiste machines bijna elk materiaal geschikt is voor lasergraveren. Hout, karton, acrylaat, papier en leer kunnen allemaal met de laser gegraveerd worden bij Piant.

Desgewenst kunnen wij u adviseren over hoe de gravure het mooist en duidelijkst wordt. Voor een siergravure zijn er soms weer andere eisen dan voor gravures met een technisch doel. Wij helpen u om de juiste keus te maken.

Wat zijn de voordelen van lasergraveren?

Lasergraveren kent diverse voordelen boven graveren zoals het vroeger ging. Dankzij onze werkwijze kan via de laser snel gegraveerd worden. Dit is vooral handig bij hogere oplages. U kunt bij Piant echter ook terecht voor een klein aantal gravures. Dit was bij graveren zoals het vroeger ging moeilijker, want dat vergde veel meer voorbereidingstijd. Graveren met de laser vergt veel minder voorbereiding en is daardoor ook voor kleine oplages interessant. Door de digitale aansturing van de lasermachines is de hoogste precisie mogelijk. Er is geen sprake van onnauwkeurigheid door de menselijke hand.

De kwaliteit en scherpte van het graveerwerk liggen zeer hoog. Daarnaast is lasergraveren contactloos. Er komen zo min mogelijk vingerafdrukken op uw materialen en de kans op beschadigingen is vrijwel nihil.

De methode van Piant

Lasergraveren door Piant gebeurt snel, secuur en met de grootste mogelijke vakkundigheid. Aan kleine opdrachten geven wij evenveel aandacht als aan grotere orders. Al in de adviesfase denken wij met u mee over het beste resultaat tegen een gunstige prijs. Wij werken klantgericht en gaan voor het beste resultaat.

Piant werkt met ervaren vakkrachten, die volgens de Lean Manufacturing methode werken. Deze methode haalt verspilling zoveel mogelijk weg uit het productieproces. Efficiƫnt werken resulteert ook in lagere kosten en dit drukt weer de prijs. Ons hoogwaardige machinepark, bediend door vakbekwame medewerkers, stelt ons in staat om een hoge kwaliteit te leveren. Dit geldt voor al onze dienstverlening, waaronder het lasergraveren.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Lasergraveren? Wij informeren u dan graag verder. U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor een offerte, advies of gewoon meer informatie. Wilt u liever alles online regelen? Dat kan ook door ons online offerteformulier in te vullen.

Wil je meer weten over lasergraveren?

Search